Sri Lanka natuur, cultuur en strand

Sri Lanka natuur, cultuur en strand

Verslag van een 14 daagse ontdekkingsreis over het prachtige eiland Sri Lanka.

Na aankomst in Colombo worden we opgewacht door onze gids en volgt een transfer naar Negombo. Daar aangekomen worden we ontvangen in ons hotel waar we voor een nacht verblijven in het Goldi Sands Hotel. Na een stadtour door Negombo nemen we de tijd om uit te rusten van de lange vlucht. Een goede nachtrust verder vervolgen wij onze weg naar de Culturele Driehoek. Daar zullen we twee nachten verblijven in Kassapa Lions Rock. De activiteiten voor de komende dagen zijn bezoeken aan het Ritigala Archaeological Moneastry, het Sigiriya Rock Fort en een safaritocht in het Minneriya- of Kaudulla National Park. Onze gids heeft nauw contact met de autoriteiten van Nationaal Parken en laat in overleg weten in welk park we de safaritocht gaan ondernemen.

Na het verblijf in de Culturele Driehoek gaan we op weg naar Kandy en zullen we de Dambulla-grottempel bezoeken. In Kandy verblijven we in Thotupola Residence (een luxe accommodatie bij particulieren ). Op de eerste dag bezoeken we de beroemde tanden tempel, gevolgd door een rondleiding door de stad. Op de tweede dag is in de ochtend een leuk kookprogramma opgenomen in Thotupola Residence. In de middag brengen wij een bezoek aan de lokale kruidenmarkt van Kandy.

Van Kandy naar Ella maken we een magische treinrit waarna we voor twee nachten verblijven in Little Folly. In Ella maken we een aantal mooie wandelingen. Op te merken valt dat het klimaat in Ella een beetje koud is en het is dan ook aan te raden om een trui mee te nemen. Na het Ella-verblijf zoeken we de natuur op in het Yala park. Voor ons is een verblijf gereserveerd van twee nachten in het Kithala Resort met overdag deelname aan twee safaritochten.

Na het Yala-verblijf word

t het tijd voor een korte relax vakantie aan het strand van Mirissa. Lekker genieten van zon, zee en strand in het Mandara Resort Mirissa. Op de laatste dag op dit prachtige eiland brengen we een bezoek aan Galle – het hart van het Down South Beach. We logeren in het Yara Hotel.

Sri Lanka betekent  ‘Gezegend Eiland’. Een prachtige en bijzonder treffende naam voor deze parel van de Indische Oceaan. Je duikt het koloniale verleden in van koninklijke steden en kunt ontdekken hoe de verering van Boeddha het dagelijks leven bepaalt. Een indrukwekkende ervaring rijker vliegen wij weer terug naar Nederland.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *