Some days of silence

Some days of silence

Some days of Silence, dat was de naam van ons resort in Doc Let, zuid Vietnam. Als afsluitende relax vakantie na een enerverende en inspirerende rondreis door zuidelijk Vietnam. En wat hadden we die ontspanning nodig, die afsluitende rustperiode. Na een rondreis van ruim 1.000 km arriveerden wij in dat prachtige kleinschalige resort aan een kilometers lang strand, 50 km ten noorden van Nha Trang.

Kort door de bocht, een rondreis door dit deel van Vietnam brengt ons vijftig jaar terug in de tijd. Doet herinneren aan hoe het was in die tijd bij ons. Natuurlijk onder een ander gesternte.
Wij maakten kennis met een authentieke wereld, met een snel groeiende lokale bedrijvigheid, met super aardige en behulpzame mensen, met prachtige natuurschoon, met prima klimatologische omstandigheden en langs de kust met kilometers lange witte zandstranden. Met hardwerkende, bruingebakken vissers in de vele vissersdorpen. Een wereld op scooters en motorfietsen. En, verrassend, met overal mobiele telefoons en Wifi. Met lekker eten en drinken, waar je ook bent. Want de Vietnamezen zijn bij uitstek liefhebbers van een lekkere warme maaltijd, op elke hoek van de straat.

Een bezoek aan zuid Vietnam is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de fascinerende Mekong delta. Het startpunt van onze rondreis, na aankomst in Ho Chi Minh City, was het middelpunt van de delta, in Can Tho. Ondanks de razendsnelle ontwikkeling van Vietnam kun je hier nog steeds het authentieke leven zien en proeven. De bewoners leven nog steeds zoals zij dat al eeuwen doen. De eindeloze waterwegen nemen jou als  bezoeker mee op een indrukwekkende tocht langs prachtige groene rijstvelden, slaperige dorpjes, pagodes, Khmer tempels, mangrove bossen en drijvende markten.

Mui Ne was eens een nietszeggend vissersdorpje totdat de eerste reizigers hier neerstreken. Inmiddels is de stad een toeristisch centrum met een aantal uitzonderlijke hoogtepunten. In de eerste plaats natuurlijk de lange en brede zandstranden. Mui Ne is dan ook vooral een bestemming voor watersporters en surfers. In de vroege ochtend komt overigens het strand tot leven door de grote aantallen vissersschepen die de nachtelijke vangst aan land brengen. Op het strand wordt de grote hoeveelheden vis door de vissers families uit gesorteerd en verhandeld.

Even buiten het stadje kun je in de brandende zon de beroemde rode zand duinen beklimmen. Op enige afstand van de stad komen wij aan bij de prachtige witte zand duinen. Het startpunt van een avontuurlijke duinsafari met een landrover, motor of een quad. Striemende windstoten overladen met zand geselen de lichaamsdelen en dat allemaal onder een blakende zon. Prachtige beelden zijn er te maken en vast te leggen van wat moeder natuur hier aan moois heeft neergelegd.

Een kilometerslange wandeling door het laagstaande water door het unieke en markante landschap van de  Fairy Stream mag absoluut niet ontbreken bij een bezoek aan Mui Ne. De wandeling geeft het gevoel dat je op een onbewoond eiland bent aanbeland.

Da Lat was in vroegere tijden een toevluchtsoord voor Franse kolonisten die aan de hitte van de lager gelegen regio’s wilden ontsnappen. Heden ten dagen is het een populaire bestemming voor Chinese toeristen en voor de meer bemiddelde bewoners van de Mekong delta die hier verkoeling komen zoeken. Dalat ligt immers op zo’n 1500 meter hoogte wat zorgt voor een aangenaam klimaat. De dagen zijn zonnig maar de nachten zijn er koud. Dalat heeft geen tekort aan bezienswaardigheden, maar het is vooral de bergachtige omgeving, die tot 2500 meter hoogte reikt, die bijzonder interessant is. De bezienswaardigheden in de stad zelf zijn in onze westerse ogen misschien kitsch, maar mateloos populair bij vooral de Chinese en Vietnamese toeristen.

Van Da Lat reisden wij door een schitterend bergachtig gebied naar Nha Trang dat een levendige badplaats hoort te zijn. Met het beste klimaat van heel Vietnam. De fijnproevers kunnen hun hart ophalen in een van de vele uitstekende restaurants. Maar de voertaal en de bezoekers zijn er vooral Russisch.

Doc Let Beach is zonder twijfel een van de mooiste stranden in Zuid Vietnam. En Some days of Silence mogelijk een van de leukste en meest rustgevende, kleinschalige resorts in die regio. Wij hebben er in elk geval vier dagen genoten van zon, zee en strand. Onder het genot van overheerlijke culinaire hoogtepunten. Met dagelijks vers gevangen visgerechten. En bovenal van de beloofde rust en ontspanning.

Laat u door ons informeren over bijzondere rondreizen door Vietnam.

 

 

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *