Colombia, ontdekkingsreis 14d/13n

Colombia is een land met veel gezichten. Je vindt er o.a. besneeuwde bergtoppen, een woestijn, oerwouden, mangroven, kleine bergdorpjes en veel kleurrijke kunst. Ook heeft Colombia een lange kustlijn met helder blauw water en mooie zandstranden. Men kan daar diverse watersporten beoefenen, zoals duiken. Colombia staat verder nog bekend om de productie van koffiebonen, bananen, sigaren en cocaïne.

Januari, februari, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Colombia te reizen. Hiermee vermijdt u de maanden met de meeste kans op neerslag.

Tijdens deze ontdekkingsreis bezoeken we een koffieplantage, wandelen we door de Cocora vallei, bewonderen we een ondergrondse zoutkathedraal, bekijken we het astronomisch observatorium van de Muisca Indianen en trekken we over de Caminos Reales. En natuurlijk kan een verblijf in het nationale park Tayron niet ontbreken.

Cartagena is het eindpunt van deze bijzonder rondreis.

Dag 1: Bogota  
Na aankomst wordt U door onze reisleiding naar Uw hotel gebracht.

Dag 2: Historisch Bogota
Ontbijt
Wandelen door het historische deel van Bogota in de koloniale wijk La Candelaria. Bezoek aan het goudmuseum, met veen unieke verzameling van Precolumbiaanse sieraden van goud. In de avonduren vliegen we naar Pereira in de koffieregio. Hier zullen we 3 nachten overnachten in een plaatselijk hotel.

Dag 3: Koffie regio
Ontbijt
‘s Ochtends bezoekt U een koffieplantage en kunt U het hele productie proces van bonen tot de kop espresso meemaken. We rijden door typische dorpjes en zien de met sneeuw bedekte vulkanen van de centrale Andes.

Dag 4: Valle de Cocora – Salento
Ontbijt, Lunch
We gaan op pad naar de Cocora vallei, hier zien we de hoge Was palmbomen, en wandelend of te paard kunt U de hele vallei verkennen. Na de lunch gaan we naar Salento, een rustiek en mooi gelegen dorpje Salento.

Dag 5: Pereira – Bogota – Villa de Leyva
Ontbijt
We vliegen naar Bogota en dan rijden we naar Zipaquira waar we de indrukwekkende ondergrondse zoutkathedraal gaan bezoeken. Aansluitend rijden we door een groen weidelandschap naar Villa de Leyva, een prachtig koloniale pareltje. Hier zullen we 2 nachten overnachten in een plaatselijk hotel.

Dag 6: Raquira
Ontbijt
Na het ontbijt gaan we op weg naar het Ecce Homo klooster. Hier bezoeken we Infiernillo een astronomisch observatorium van de Muisca Indianen. Later op de dag rijden we naar het plaatsje Raquira, bekend voor potten en aardewerk. We gaan wandelen door Villa de Leyva.

Dag 7: Villa de Leyva – Barichara
Ontbijt
Na een bezoek aan de lokale markt, rijden we door de canyon van de Rio Suarez naar Barichara, een mooi koloniaal dorp. Hier zullen we 3 nachten overnachten in een plaatselijk hotel.

Dag 8: Barichara
Ontbijt
We wandelen in ongeveer 2 uur naar Guane, de tocht voert ons over de Camino Reales en de wegen roepen herinneringen op aan Romeinse wegen. Guane was een centrum van de Guane Indianen en ook een belangrijke handelspost voor uitwisseling met de Muiscas gelegen in het hoogland van Boayca.

Dag 9: Barichara
Ontbijt
Na een bezoek aan een tabaksplantage gaan we naar de grotten Hoyo de los Pajaros. Hier is het woongebied van honderden vetvogels die met veel lawaai bij zonsondergang op zoek gaan naar voedsel.

Dag 10: Barichara – Santa Marta
Ontbijt
Vandaag rijden we door de Canyon del Chicamocha op weg naar Bucaramanga, waar we weer later een vlucht zullen nemen naar Santa Marta. Na aankomst wordt de reis voortgezet naar Parque Tayrona. Hier zullen we 2 nachten overnachten in een plaatselijk hotel.

Dag 11: Parque Tayrona
Ontbijt
Vandaag heeft U de hele dag voor vrije besteding in het Nationale Park. Relaxen aan het strand, wandelen door het regenwoud of paardrijden. U maakt zelf Uw eigen keuze.

Dag 12: Parque Tayrona – Catagena
Ontbijt
We gaan langs de Caraïbische kust naar Cartagena, we passeren Santa Marta en rijden over een kilometer lange overspanning van de brug van de Rio Magdalena. In een mooi hotel gelegen in de historische wijk zullen 2 nachten overnachten.

Dag 13: Cartagena
Ontbijt
Bezichtiging van het klooster La Popa en de vesting San Felipe. In Cartagena proeft U de sfeer welke in de 17e eeuw door piraten werd aangevallen, Cartagena was toen een van de rijkste steden van Amerika. De historische stad wordt geheel te voet verkend.

 Dag 14: Afscheid van Cartagena en Colombia
Ontbijt
Vandaag eindigt onze interessante rondreis door een specifiek gebied van het mooie land Colombia. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar huis of misschien naar een aansluitende bestemming.

 

REISSOM 
De reissom van het arrangement is afhankelijk van:

 • het aantal deelnemers
 • de datum van vertrek

INBEGREPEN:

 • Ontvangst en opvang bij aankomst en vertrek.
 • Alle vervoer per luxe personenauto (met airco), mini-van of busje met een Engelssprekende chauffeur.
 • Entreegelden van alle plaatsen die in het programma zijn opgenomen.
 • Permanente begeleiding van een Engelssprekende gids gedurende het hele reisprogramma.
 • Accommodatie 

NIET INBEGREPEN:

 • Visa en visakosten
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Fooien aan de plaatselijke gids en andere assistentie en/of begeleiding tijdens citytrip of excursies.
 • Maaltijden en drankjes onderweg.
 • Internationale vluchten
U kunt het zo gek niet bedenken....

laat u verrassen

Niet zoeken maar vragen! Wordt de architect van uw eigen reisarrangement. Professionele, ervaren en gespecialiseerde reisadviseurs gaan voor u aan de slag. Voor een op maat georganiseerde familie- of groepsreis.