Nieuwe bestemmingen in Vietnam

Nieuwe bestemmingen in Vietnam

Hoewel Sapa, Hanoi, Ha Longbaai, Hue, Hoi An, Nha Trang, Ho Chi Minh en de Mekong Delta populairder zijn dan ooit, zien we steeds meer bezoekers op zoek naar minder bekende bestemmingen.

Ninh Binh

Bekend als ‘Inland Ha Long Bay’, is Ninh Binh een prachtig gebied om te bezoeken. Op slechts een paar uur rijden van Hanoi, is het een gemakkelijke plaats om te bereiken. Huur een fiets of maak een wandeling door deze prachtige locatie en neem een paar dagen de tijd om te genieten van de rust. Loop ‘s nachts de rijstvelden in en sta versteld van de heldere nachtelijke hemel en het aantal sterren – iets dat je in de grote steden niet zult ervaren!

Mai Chau / Pu Luong

Gelegen op slechts drie uur rijden ten zuidwesten van Hanoi, is de Mai Chau-vallei een geweldig alternatief voor de langere reis naar de Sapa-regio. Hier vindt u rijstvelden en lokale inheemse gemeenschappen, omringd door prachtige bergen – een Mekka voor buitenactiviteiten. Het natuurreservaat Pu Luong, op 160 km van Hanoi, is ook een geweldige bestemming om te bezoeken. Het natuurreservaat is perfect voor wandelingen van één dag maar ook voor meerdaagse tochten. Het reservaat staat vol met inheemse flora en fauna. Er leven vriendelijke lokale gemeenschappen en gastgezinnen. Het is een van de toonaangevende gebieden voor ecotoerisme in Vietnam. Als je hier een paar dagen doorbrengt, krijg je echt een glimp uit het verleden van Vietnam.

Qui Nhon

Gelegen bijna halverwege tussen Nha Trang en Hoi An, is dit de nieuwste bestemming waarvan we zeker weten dat het een hit zal worden. Met een aantal van de mooiste ongerepte stranden en helderste water van  het land, zal Qui Nhon ongetwijfeld een stijging in bezoekersaantallen laten zien. Voor liefhebbers die “een paar dagen op het strand willen ontspannen”, is dit de perfecte bestemming. De stad heeft een eigen vliegveld en er is een grote verscheidenheid aan hotelopties in het noorden en zuiden van de stad, waaronder o.a. Avani Qui Nhon, Casa Marina, The Crown Retreat en de pas geopende Anantara Villas. Qui Nhon zelf is relatief klein met een echte strand stadgevoel. Zoals je zou verwachten, heeft het geweldige, verse zeevruchten en een aantal interessante bezienswaardigheden.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *