Mae Hong Son Loop

Mae Hong Son Loop

De stad Mae Hong Son is de hoofdstad van een van de mooiste provincies in Thailand.

Dit ruige, noordelijke gelegen deel van Thailand  is een mix van Thaise en Birmese cultuur met de meest prachtige landschappen die u zich kunt voorstellen. Mae Hong Son regio is bekend om de dichte bossen en de in mist gehulde vallei, midden in het bergachtige grensgebied tussen Thailand en Birma. De provincie is goed bereikbaar vanuit Chiang Mai, de meest prominente stad in Noord-Thailand.

De Mae Hong Son Loop is een van de beroemdste meerdaagse excursies noorden van Thailand. Het is een rondreis in de vorm van een lus die begint en eindigt in Chiang Mai.

Het decor zijn de schilderachtige bergen, watervallen en het rivieren landschap. De route voert langs  bezienswaardigheden en interessante steden en stelt u in staat om kennis te maken met de lokale bevolking van verschillend pluimage . De lus bevat verder Doi Inthanon, de hoogste berg piek in het land en het Huai Nam Dong National Park.

De rondreis is het beste te doen als SELF-drive, met start en finish in Chiang Mai. In eigen tempo om maximaal te genieten van de hoogtepunten van de reis.  Je kunt er een meer daagse trip van maken, afhankelijk van de in te bouwen rustplaatsen op de meest unieke locaties van de route. De loop is te maken tegen de klok in maar natuurlijk ook met de klok mee!

In de buurt van Mae Hong Son stad, vindt u het Padong longneck dorp, waar leden van een lokale bergstam nog steeds de nek met gouden ringen versieren. Meisjes beginnen op jonge leeftijd steeds meer ringen toe te voegen tot uiteindelijk wel 25 in getal.  In de regio zijn er bezoeken mogelijk aan de verschillende lokale etnische gemeenschappen en bergstammen.

Ten noorden van Mae Hong Son ligt Mae Kwa, het dorp van de Kwomintang. De Chinese bevolking die hier woont zijn de directe afstammelingen van generaal Chiang Kai-sjek’s nationalistische troepen.

Er zijn drie verschillende routes terug op weg naar het eindpunt van de route.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *