Khmer culinaire hoogstandjes

Khmer culinaire hoogstandjes

Gevangen tussen de culinaire zwaargewichten van Vietnam en Thailand, wordt Cambodja vaak overgeslagen als het gaat om de kookkunst. Het ontdekken van de Khmer-keuken is een reis vol onverwachte verrassingen en heel fijne gerechten die de rijke geschiedenis en cultuur weerspiegeld in het eten.

 Om meer te weten te komen over de kunst van de traditionele Khmer-keuken, neemt u deel aan een Cambodjaanse kookcursus en gaat u op pad met een gepassioneerde kok en pleitbezorger van traditionele Khmer-recepten en ingrediënten.

U wordt begeleid over een van de beste voedselmarkten van Phnom Penh, met uitleg over de namen, het gebruik, de voedingswaarde en de geschiedenis van ingrediënten en producten die te koop zijn. Samen met uw kok koopt u een selectie van verse ingrediënten en vervolgens vertrekt  u naar een kookstudio gelegen aan de oevers van de Mekong rivier.

Ter plekke zal de kok haar kooktechnieken, smaakcombinaties, de geschiedenis en haar ervaring met haar culinaire kunst met u delen. U bereidt drie typische Khmer-gerechten, samen met een cocktail in Khmer-stijl.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *