Juweel aan de Costa degli Dei

Juweel aan de Costa degli Dei

Wij waren te gast in CASA ANGELIERI, een unieke juweel van een B&B aan de Middellandse Zee. Deze accommodatie is het oude huis van de familie Angelieri, de adellijke familie van Pizzo Calabro. Met het familiewapen nog op de muren van het gebouw als bewijs van zijn geschiedenis.

De Italiaanse kustlijnen zijn prachtig, maar zelden zo mooi als het deel in Calabrië. Dat komt door de ruige natuur die vanuit de Apennijnen doorloopt naar de Calabrese kustlijn. Als je aan kust staat, de azuurblauwe zee voor je ziet en de bergen achter je, dan voel je de betovering.  Als je rondreist door Calabrië zie je door de hele regio de uitgestrekte jasmijnvelden, citrusfruitbomen en olijfgaarden. De belangrijkste inkomstenbronnen van de lokale bevolking.

De CASA ANGELIERI ligt op een unieke locatie, bewaakt als een schat in het historische centrum van het oude vissersdorp, in de schaduw van het machtige Aragonese kasteel, in een doolhof van karakteristieke steegjes.

Om de hoek en in de nabijheid liggen de belangrijkste bezienswaardigheden van dit historische stadje, de moederkerk uit de 16e eeuw, de kerk van Piedigrotta, een heilige plek uitgehouwen in de rots; het Aragonese kasteel dat herinnert aan het trieste lot van Gioacchino Murat; en het Pizzitana, belangrijkste plein met uitzicht vanaf het Piazza della Repubblica.

CASA ANGELIERI kenmerkt zich door een intieme en rustige sfeer, die de oude gastvrijheid en het culturele erfgoed van Magna Graecia weerspiegelt. Het casa biedt vanuit al zijn kamers een direct uitzicht op de zee, een prachtig uitzicht op de achterliggende omgeving.

Pizzo Calabro is een schilderachtig dorpje aan de kust van Calabrië, gelegen op een voorgebergte in het centrum van de Golf van Sant’Eufemia. De omgeving bestaat uit een grillige kustlijn met zandstranden afgewisseld met rotsen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *