Calabrië, voor een familie uitstap

Calabrië, voor een familie uitstap


Van alles wat. Voor elk wat wils. Op elk moment van de dag. Calabrië maakt vrienden door de schier oneindige belevingsmogelijkheden. 

In de teen van de laars vindt u het nog niet zo bekende Calabrië. Het is een woeste en ongerepte ‘regione’. De Tyrreense kust, aan de noordkant, is één van de allermooiste kusten met betoverend violet blauw water. Aan de andere kant ligt de Ionische kust met fraaie zandstranden. In deze zuidelijkste punt van Italië ervaart u de historie en de rijke mix van culturen van zeer dichtbij. Calabrië is eigenlijk een langgerekt schiereiland met veel verschillende landschappen, beschermde gebieden en ongelofelijk veel natuurschoon.  Calabrië is de meest zuidelijke regio van Italië en ligt tegenover Sicilië, maar verrassend genoeg is de regio nog vrij onontdekt. Je komt niet om in het massatoerisme en als je door het binnenland reist, valt het je op dat je bijna geen toeristen tegenkomt. Dat maakt Calabrië uniek in Italië! In een uitgestippelde rondreis ontdek je alle mogelijke  facetten van een fascinerende regio.

De Italiaanse kustlijnen zijn prachtig, maar zelden zo mooi als het deel in Calabrië. Dat komt door de ruige natuur die vanuit de Apennijnen doorloopt naar de Calabrese kustlijn. Als je aan kust staat, de azuurblauwe zee voor je ziet en de bergen achter je, dan voel je de betovering.  Als je rondreist door Calabrië zie je door de hele regio de uitgestrekte jasmijnvelden, citrusfruitbomen en olijfgaarden. De belangrijkste inkomstenbronnen van de lokale bevolking.

Natuurliefhebbers raken in Calabrië niet uitgekeken. Je kunt er kiezen uit drie nationale parken, het Parco Nazionale Apromonte , het  Sila massief in het Parco Nazionale di Calabria en Il Pollino, het grootste nationale park van Italië en gelegen in het noorden van Calabrië. Wandelen of raften. Tijdens je tocht op de rivier vaar je door canyons en langs watervallen.

Culinair gezien staat Calabrië bekend om haar antipasti, alsook de heerlijke gefrituurde aubergine balletjes.  Het middeleeuwse Pizzo wordt niet door toeristen overlopen; wandel door de authentieke straatjes, geniet van de mooie monumenten of van het uitzicht op zee vanaf een plein of terras. Tropea, de “parel van Calabrië” is niet te vergelijken met een standaard-badplaats: het ligt op een schitterend rotsplateau, met aan de voet en aan weerszijden prachtige zandstranden. In het gezellige centrum vindt u mooie monumenten zoals de indrukwekkende Normandische kathedraal.

Deze prachtige regio ligt op iets meer dan twee uur vliegen. Met een huurauto liggen de mooiste plekken, dorpjes en steden binnen bereik. Gezelligheid en vertier kent geen grenzen bij een bijzonder amicale bevolking. Die uitblinkt in gastvrijheid. En de lekkerste lekkernijen voor u bereidt.

  

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *