Avontuurlijk noord Laos

Avontuurlijk noord Laos

Vang Vieng en Luang Prabang zijn vaak bekende en aansprekende bestemmingen in Laos. Maar slechts weinigen weten dat noord Laos nog veel meer te bieden heeft. Vooral voor de avonturiers onder ons in met name de onbekende en ongerepte natuur met de inspirerende cultuur van dit deel van het land.

Wij starten de ontdekkingstocht in Luang Namtha, gelegen op de grens met Myanmar en China. Het is genieten geblazen van de uitzonderlijke vergezichten en berglandschappen  tijdens een van de vele te maken wandel- of mountainbike tours. Tijdens een meerdaagse ontdekkingstocht trekt u door de etnische dorpen van het Nam Ha National Bio Conservation gebied. Nog verder naar het noorden komen wij in de provincie Phongsali. Dit gebied wordt zelden bezocht door buitenlandse toeristen. In dit afgelegen gebied maken wij kennis met de oude Chinees-Lao geschiedenis. Een kleurrijke mengeling van rijke etnische cultuur en tradities. Uitgestrekte theeplantages zijn een van de levensaders voor de lokale bevolking.

Het Phou Fa Hotel, een voormalig Chinese consulaat, is het vertrekpunt voor de dagelijkse verkennings- en ontdekkingstochten. We bezoeken in Phongsali, de belangrijkste stad van de regio, een museum dat een volmaakte inkijk geeft over de cultuur van de lokale bewoners met hun werkwijzen en ambachten. En met name ook over een meer dan 400 honderd jarige traditie van thee productie. Over de speciale pluk methoden van de theebladen in bomen tot wel zes meter hoogte. Natuurlijk vereist dit type landbouw speciale oogst methoden.
In de omgeving van Phongsali verblijven wij drie tot vier dagen voor fascinerende avonturen en culturele hoogtepunten.

Wij vervolgen onze weg in noord Laos in zuidoostelijke richting naar de Nam Nern Night Safari. Op deze afgelegen plek gaan we in de nachtelijke uren in de bossen het wild leven spotten. Wij rusten uit van onze vermoeienissen rondom een heus kampvuur.

Om u te laten kennismaken met de herinneringen van het gruwelijke oorlogsverleden in dit gebied, reizen we verder richting Vietnamese grens naar de Vieng Xai grotten dicht bij Sam Nuea in Huaphan provincie. Een rondleiding door de grotten geeft een uitgebreid beeld en gevoel over de Ho Chi Minh Trial en de rampzalige gevolgen van deze geheime oorlog voor noord Laos.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *