Als u toch in Bali bent

Als u toch in Bali bent

Bij Bali denk je vooral aan relaxen, strand, duiken, cultuur en natuur. De meeste reizigers naar dit prachtige eiland komen voor de mooie stranden en enkele bezoekjes naar de platgetreden toeristische trekpleisters met tempels en kunstenaarsdorpen. Bali wordt ook wel het ‘Eiland der Goden’ genoemd. Toen in de 15e eeuw de islam naar Java oprukte werd Bali een toevluchtsoord voor de Hindoeïstisch boeddhistische bovenlaag van de bevolking. Dit is terug te zien in de duizenden tempels die het eiland rijk is. Overal komt men in aanraking met religie en riten.

Bali heeft de toerist ontzettend veel te bieden. Schitterende zonsondergangen, helderblauwe oceanen, prachtige rijstvelden. Er is voor iedereen wat wils op Bali. Voor actie, watersport, zon, zee en strand is Kuta dé plaats. Voor een rustige vakantie gaat u naar Sanur of Candi Dasa. Maagdelijke koraalriffen voor de mooiste duikvakanties vindt u in Menjangan, Amed en Lovina. Gezinnen en golfliefhebbers kunnen uitstekend terecht in Nusa Dua. Voor cultuur gaat u naar Ubud, het kunstenaarsdorp bekend om haar houtsnijwerk, schilderingen en groene rijstvelden.

Maar er zijn plaatsen met een bijzondere omgeving die de Balinezen beschouwen als de hemel op aarde. Wij brengen u naar een drietal unieke plaatsen waarvan u waarschijnlijk nooit heeft gehoord.


Sidemen is een heerlijk plaatsje, een hooggelegen dorpje op ongeveer een uurtje ten noordoosten van Ubud. Het ligt echt schitterend tussen de groene rijstvelden, de kokospalmen en de heuvels, uitkijkend op Gunung Agung!  Het is het thuis van eenvoudige boeren gezinnen die er leven zoals ze er al honderden jaren leven. Gewoon urenlang rond gaan lopen, fietsen, scooteren, dan zie je het ‘echte’ Bali, want toeristen zal je er niet snel tegenkomen. Doen dus, een echte aanrader in Bali!

In de binnenlanden van Bali ligt het prachtige koele Munduk, een dorpje te midden van tropische koffie- en kruidnagelplantages, klaterende watervallen en steile, emerald groene rijstterrassen waar mannen en vrouwen nog op de sawah’s werken zoals ze dat honderden jaren geleden deden. Vanuit een prachtige eco lodge bewondert u de uitzonderlijke omgeving.

Medewi ligt in het westen van Bali, op 95 lange kilometers van Denpasar. Medewi bestaat uit een reeks huizen en een eenzame moskee langs de snelweg. Deze kleine en afgelegen toeristische enclave, aan het einde van een 500 meter lange geasfalteerde weg, is eigenlijk een van de beste surfplekken van Bali. De plaats ademt nog steeds een beetje van hoe het op Bali was toen de eerste golf van toeristen in het midden van de 1970s aan wal kwamen op het eiland. De grootste golven zijn in augustus als zelfs de vissers het dorp niet uit durven te gaan. De lokale bevolking voorziet in hun levensonderhoud door de visserij.

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *